tirsdag den 9. oktober 2012

Blommesyltetøj - #opskrift

Havde et par blommer liggende og da jeg nu var i totalt syltemode alligevel, tænkte jeg de ligeså godt kunne blive til syltetøj. Her kommer opskriften:
Blommesyltetøj:
1. Skræl blommerne - skrællen er nemlig bitter

2. Fjern stenene - de indeholder nemlig blåsyre/cyanid og det er virkelig ikke særligt sundt

3. Kog blommerne i vand og sukkerlage - ca 50/50

4. Tilsæt krydderier - jeg bruger altid vanillesukker til sødmen og kom også ingefærpulver og et par nellikker i denne portion. Derudover kan man eksperimentere med kanel (lækkert), kardemomme, nelliker osv.

5. Syltetøjet koges i 10-15 minutter til blommerne er møre og saften er blevet tyk

6. Syltetøjet skummes af og hældes på atamonskyllede glas, der lukkes til med det samme.

7. Mmmmm.... :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar