torsdag den 28. juni 2012

Fantastisk fund: Vintage badedragter!!

Jeg er helt oppe at ringe!!
Var på genner-rundtur i dag og begik det fineste og største kup!
Har længe brændende ønsket mig en retro/vintage badedragt der lige stod mit navn på og hvad fandt jeg? Disse to helt FANTASTISKE badedragter - passer på en prik til både humør, stil og størrelse! 
Og 20 kr stk, det er da meget godt, ikke? ;-)



søndag den 24. juni 2012

Hyldeblomstdrik - opskrift


 Hvert år i juni laver jeg hyldeblomstdrik. For mig er det smagen af sommer mere end noget andet.
Vi går altid på hyldejagt når blomsterne dufter allersødest - det er LIGE NU! Man skal skynde sig, for pludselig er de væk. Et fast ritual er altid at huske at sige tak til "Hyldemor" når vi har plukket ;-)

Da jeg var lille lavede min far altid hyldeblomstdrik om sommeren. Det var et højdepunkt og noget helt særligt når man smagte de første dråber. Han frøs dem ned og juleaften fik vi så den sidste flaske som sendte tankerne til sommeren igen og nærmest som en hyldest til lysets tilbagevenden igen.

Har i år prøvet at lave den med moscovado-sukker & brun farin samt rørsukker for at eksperimentere lidt. Den står og trækker endnu - imorgen skal den smages :-)

Her er opskriften:

20-25 hyldeblomsterskærme uden stilk
1 kg sukker (fx 500 g. farin & 500 g. rørsukker eller flormelis - eller et kg sukker) 
Saft af 1 usprøjtet øko citron
1 brev vinsyre (25-30 g.) - citronsyre kan også bruges
1 liter vand 

Sådan gør du - husk at slutproduktet er et koncentrat, så fortvivl ikke over den lille mængde vand:

Blomsterskærmene renses (rystes) og kommes i en bred gryde/skål
Sukker, vinsyre og citronsaft tilsættes
Overhældes med kogt vand og sættes på køl


For at bringe lidt syre til sødmen plejer jeg skære citronen i skiver og lade den trække med en halv dags tid hvorefter den fjernes så det ikke bliver for bittert. Alt efter smag og behag.

Blandingen skal trække i køleskabet ca 4 dage hvorefter det sies og hældes på flasker.
Slutproduktet er et koncentrat så det skal blandes op med vand.

ET GODT TIP: Jeg kommer aldrig atamon i, men plejer at fylde tomme flasker halvt op og komme det i fryseren (husk det udvider sig, derfor fyldes ikke helt). Det holder sig fint til jul.

God fornøjelse :-)



lørdag den 23. juni 2012

Hjemmelavet remoulade - opskrift

Igår fik vi rødspætte fileter med persillesovs og nye kartofler. Og selvfølgelig skulle der en lækker remmer til. Tænkte jeg for en gangs skyld ville lave min egen. Og det er pærelet, viste det sig. Og resultatet bliver rigtig lækkert. Har undladt diverse rodfrugter og gulerødder i denne her, fordi jeg gerne ville lave en "oprindelig" én, som jeg vidste min datter ville kunne lide.

Opskrift på hjemmelavet remoulade:




1 mellemstørrelse løg rives groft
6 cornichoner rives fint
2-3 spsk øko mayo - den jeg brugte er denne her fra urtekram 
1 spsk med top gurkemeje
2 teske karry
1 knivspids spidskommen
1 teskefuld rørsukker (kan udelades)

Alt røres sammen og vips, så er den spot on :-)

OBS! Der skal ikke salt i, den smager godt og kraftigt i forvejen

onsdag den 13. juni 2012

DIY: T-shirt makeover

Har lavet denne t-shirt tutorial.
Kunne godt lide ideen med at stropperne var twistede.
Det gør det mere feminint.





mandag den 11. juni 2012

Hjemme ve' mig # 1

Har opdaget Instagram.
Uh, så fint et produkt.
Jeg elsker nu stadig de gode "gammeldags" højkvalitetsfotos min skønne iphone ellers laver,
men lidt stemning er altid dejligt.
Det giver især meget at man kan beskære.
Her er lidt stemning fra hjemmet hvor jeg bor.
Smådetaljer:
Yndlingsstolen med det Mogens-døbte navn "Forlystelsen"
Plakat af eget design

Husets beboere i hama - gjort af far og datter

3 herlige vintage katteknager fra B's værelse

Weekendgæsten Ludwig, ølkassen, Kelds stol i baggrunden og fars 70er würlitzer jeg allernådigst låner på 8, år

Den smukkeste indiske dukke

Forlystelsen, Bjørgsen og det hjemmegjorte legetelt i baggrunden